Monday, October 19, 2009

Ketupat


Hai... ini permintaan dari anak bujang saya... Raya nak makan ketupat... Dia boleh tunjuk gambar ketupat yang ada kat majalah giant... Jadi ummi nie pun gi le cari daun ketupat dalam hujan2.... anak punya pasalkan .... dah tu pulak si bujang tahun nie puasa penuh dalam bulan ramadhan nie.... Jadi ummie dan abah pun ikut kan ajelah kemahuan si bujang ... Nasib la ummie nie pandai gak menganyam ketupat save sikit kalau tak mahal tau nak beli yang dah siap tu... Ada sapa2 nak belajar anyam ketupat tak meh sini... Ini aje gambar yang diambil menjelang hari raya... masa hari raya pertama tu tak teringgat pun nak ambil gambar sebab terlampau sibuk layan tetamu almaklum pertama kali beraya kat rumah sendiri... sedara-mara ada yang tak percaya kami beraya kat rumah sendiri tahun nie... best gak ...

4 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

tahniahhhhh......ain tak tau langsung camne nak anyam ketupat nie....tau makan jer ler...huhuhu...

atie said...

Salam Ain,

satu tip utk ain..... kalau ada org yg pandai anyam ketupat.. duduk sebelah dia dan tengok cara dia buat... insyaallah pasti dapat.....kalau nak belajar kerja2 kraftangan nie salah satu caranya kita selalu tengok macam mana derang buat... lepas tu pasti kita dapai idea....

idasm said...

ketupat nasi, kak ida sampai sekarang x pernah cuba buat ketupatnya.

atie said...

Salam kak Ida,

Boleh cuba kak cari org yg pandai buat.. saya pun dulu tak pandai gak tapi saya duduk tengok kawan saya dan mak buat lama2 dapat ......